23-годишен мъж, обвиняем за държане на 54 грама марихуана с цел разпространение, остава в ареста по искане на Окръжна прокуратура - Търговище

16 Декември 2022 г.

23-годишен мъж от Търговище, обвиняем за това, че държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества с цел разпространение, остава в ареста след като съдът уважи искането на Окръжната прокуратура в града.

А.А. беше привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, след като на 14 декември 2022 година, при полицейска проверка у него са намерени и иззети 1,18 грама марихуана. А при последвалите незабавни действия по претърсване, в дома му в областния град са намерени и иззети още 53 грама марихуана.

Обвиняемият е известен на органите на реда с предишни свои деяния, освен това е и осъждан. Той беше задържан с постановление на наблюдаващия случая прокурор за срок до 72 часа с цел представянето му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. От днес А.А. е задържан под стража.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Търговище. Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Апелативен съд – Варна.