Мъж, държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества, е задържан за 72 часа от прокурор от Окръжна прокуратура – Силистра

12 Декември 2022 г.

37-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем от Окръжна прокуратура – Силистра за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително, и за разпространение на такива, бе оставен в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Той е задържан след като полицията установили продажба на 1,1 грама метамфетамин, реализирана от него. При последвалото претърсване в дома му, са намерени и иззети 16,8 грама от същото вещество и електронна везна.

Обвиняемият е известен на органите на реда с подобни прояви.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Силистра. Искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо 37-годишният ще бъде внесено в съда за разглеждане.