24-годишен мъж, държал марихуана в дома си, е привлечен към наказателна отговорност и задържан за 72 часа от Районна прокуратура – Силистра

9 Декември 2022 г.

Районна прокуратура - Силистра привлече към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително 24-годишен мъж от града.

На 8 декември 2022 година, в хода на специализирана операция, реализирана от структурите на МВР под надзора на прокуратурата, е извършено претърсване и изземване на два адреса в Силистра, стопанисвани от 24-годишния мъж. Намерени са 16,2 грама марихуана, разпределена в различи съдове, две електронни везни и сумата от 3500 лева.

Мъжът, който е известен на полицията, е задържан. Той ще остане в ареста за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, като предстои внасяне в съда на искане да му бъде определена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Силистра. Изясняват се факти и обстоятелства около извършваното престъпление.