По искане на Окръжна прокуратура – Силистра 35-годишен мъж, обвинен в държане на наркотични вещества с цел разпространение, е задържан под стража

30 Ноември 2022 г.

Състав на Окръжен съд – Силистра уважи искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за това, че държал наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение - престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност, след като на 25 ноември 2022 година при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, реализирана от служители на ОД на МВР в Силистра под ръководството на Окръжната прокуратура в града, в него е намерено малко количество кокаин – 0,8 грама, приготвено за продажба. В последствие в дома му са намерени и иззети множество пакетчета, съдържащи 11,6 грама от същата забранена субстанция.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Силистра обвиняемият беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Към момента той вече е задържан под стража.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.