Окръжна прокуратура – Търговище ръководи досъдебно производство във връзка с организирана престъпна група за търговия с дрехи и използване на търговски марки без разрешението на собствениците им

10 Ноември 2022 г.

Окръжна прокуратура-Търговище ръководи досъдебно производство по чл. 321, ал. 3, пр. 2, във връзка с ал. 1 и ал. 2 от НК срещу организирана престъпна група, извършвала престъпления по чл. 172б, ал. 1 от НК, а именно - без съгласието на притежателя на изключителното право използвала в търговската дейност марка, обект на това изключително право или негова имитация без правно основание.

Днес на територията на градовете Търговище, Разград и Харманли, от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ при МВР са извършени множество претърсвания на различни адреси. Иззети са стоки, носещи отличителни белези на различни световни марки, като от помещение в Харманли е иззето и оборудване за производство на облекла със щампи на различни световни марки.

Разследването се извършва под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава, назначени са множество експертизи. Изяснява се и съпричастността на установените по време на предприетите действия по досъдебното производство лица, както и тяхната роля в престъпната схема.