21-годишен обвиняем за прокарване в обръщение фалшиви пари, отива на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Варна

18 Юли 2022 г.

Окръжна прокуратура - Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишния Д.А., който е обвинен в това, че прокарал в обръщение подправени парични знаци, за които знаел, че са такива – престъпление по член чл. 244, ал. 1, пр. 1 от НК.

Обвиняемият се сдобил с неистински банкноти с номинал от 50 лева, които взел от свой познат. Парите били платени за услуга без получателят им да разбере първоначално, че били фалшиви.

На 31 януари 2022 година Д.А. посетил игрална зала в град Провадия. Първоначално той играл с истински пари, но в един момент решил да използва 50 лева от неистинските банкноти. Заплатил с тях залог, но служител в казиното разбрал и сигнализирал за това в полицията.

21-годишният мъж е криминално проявен и осъждан. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две до осем години.