Съдът одобри исканията на Окръжна прокуратура – Варна и определи „задържане под стража“ за жена и мъж, привлечени към наказателна отговорност за убийството на германски турист

11 Юли 2022 г.

Съдът уважи исканията на Окръжна прокуратура - Варна и „задържа под стража“ 43-годишна гражданка на Федерална Република Германия и 33-годишен българин, привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 9 от НК във връзка с предумишлено убийство на мъжа на обвиняемата, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Тялото на 45-годишния немски турист било намерено на 8 юли 2022 година, в района на к.к. Златни пясъци. От извършените следствени действия под ръководството на дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Варна, станало ясно, че мъжът е починал след като е бил удушен.

В резултат на процесуално – следствените действия и бързите и успешни оперативно – издирвателни мероприятия от страна на служители на ОД на МВР – Варна били събрани доказателства за съпричастността на двамата обвиняеми към деянието. Те  били задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.