Искането на Окръжна прокуратура – Варна за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за убийство e уважено от съда

8 Юли 2022 г.

По искане на Окръжна прокуратура-Варна съдът определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за убийство, извършено в централната част на града. Към наказателна отговорност за престъплението по чл. 115 от НК е привлечен П.Ш., на 38 години от Варна.

Тялото на жертвата на тежкото криминално деяние - 22-годишен мъж, гост на града, е намерено в ранните часове на 4 юли 2022 година близо до пейка в градинката до Регионалния исторически музей.

След направената аутопсия и изготвената съдебно-медицинска експертиза е установено, че той е станал жертва на убийство и причината за неговата смърт е остра кръвозагуба, настъпила в резултат от нанесени му порезно-прободни рани.

От събраните доказателства по случая е установена съпричастността на 38-годишния П.Ш. към извършеното тежко престъпление. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. След като е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор, от днес обвиняемият е задържан под стража.

Определението на Окръжен съд-Варна може да бъде обжалвано пред апелативния съд в града.