24 Юни 2022 г.

„Лишаване от свобода“ за срок от пет години ще търпи 52-годишен мъж, причинил средна телесна повреда при условията на опасен рецидив

Сподели

Ефективна присъда „лишаване от свобода“ за срок от пет години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване получи мъж от Варна по внесен от Районна прокуратура – Силистра обвинителен акт. Той ще трябва да заплати сумата от 10 000 лева по уважения от съда граждански иск за причинени неимуществени вреди.

52-годишният О.М. бил привлечен към наказателна отговорност за нанасянето на средна телесна повреда на другиго при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 131а, пр.2, във връзка с чл. 129, ал. 2, във връзка с чл. 129, ал. 1, във връзка с чл. 29, а;. 1 б. „А“ и „Б“ от НК.

По време на извършване на престъплението подсъдимият бил задържан за друго деяние. В ареста той влязъл в конфликт с друг задържан и решил да се саморазправи с него на следващия ден. На 8 май 2021 година, в обособен двор за извеждане на задържани лица към Районна служба „Изпълнение на наказанията" - гр. Силистра, той нанесъл удар с юмрук в областта на долната челюст на своя опонент, като така му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване и травма на два долни централни резци.

О.М. е криминално проявен и осъждан многократно. Това не била първа подобна проява и извършеното от него е в условията на опасен рецидив.

Одобреното от Силистренския районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.