46-годишен мъж от Генерал Тошево ще бъде съден за закана с убийство, телесна повреда на младеж от града, хулиганство и увреждане на чужда собственост

16 Юни 2022 г.

ТО Генерал Тошево при Районна прокуратура - Добрич предаде на съд 46-годишния Б.Б., който нападнал свой съгражданин, нанесъл му лека телесна повреда, заканил се да го убие и увредил автомобила на момчето, като така извършил на обществено място  непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Мъжът е привлечен като обвиняем за четири престъпления - по чл. 131, ал. 1, т. 12, чл. 144, ал. 1, чл. 216, ал. 1, пр. 2 и чл. 325, ал. 1 от НК.

На 28 септември 2021 година, около 17:00 часа, пострадалият отишъл заедно със свой приятел в градския парк в гр. Генерал Тошево и паркирал автомобила си в по алея в началото му, малко встрани от обособения паркинг. Там имало и други автомобили. На известно разстояние, но в тревните площи, бил спрял автомобила си и обвиняемият. Въпреки че също бил неправилно паркирал, Б.Б. си позволил да направи забележка на пристигналите младежи. Пострадалият му отвърнал, че и той е нарушил правилата и не взел под внимание забележката.

От репликата обвиняемият се ядосал и се спуснал към младия мъж с думите: „Сега ще го убия този!“. Хванал го за врата и започнал да го души, като го изблъскал до вратата на автомобила му и го притискал към нея, продължавайки да го заплашва. Поради това, че действията му били внезапни и напълно неочаквани, а и превъзхождал по физика пострадалия, младежът въобще не съумял да реагира, да се отбранява или да отблъсне нападателя от себе си. С помощта на свидетели, 46-годишният Б.Б. пуснал своя опонент и го оставил. Момчето побързало да се качи в автомобила си.

Последвала нова вълна на агресия, но тъй като вратите на МПС били заключени, обвиняемият започнал да блъска по тях. Успял да огъне ламарината на шофьорската врата, след което се отдалечил и оставил младия мъж. Той бил много уплашен от случилото се и подал сигнал в полицията.

 Б.Б. не е криминално проявен, нито осъждан. Същият заема ръководна длъжност в Отдел „Закрила на детето“ в град Генерал Тошево и е общински съветник в града.

След внасянето на обвинителен акт по делото предстои то да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд.