Млад мъж от Варна ще бъде съден за държане с цел разпространение и разпространение на марихуана по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града

28 Април 2022 г.

21-годишният В.Г. бе предаден на съд от Окръжна прокуратура - Варна за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение и разпространил високорискови наркотични вещества - престъпление по чл.354а, ал.1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

През 2021 г. обвиняемият не работел и се занимавал с разпространение на наркотични вещества - марихуана, с която се снабдявал по неизвестни към момента канали и продавал на различни лица. Продажбите осъществявал от дома си в град Белослав.

На 15 май 2021 година младият мъж реализирал пред дома си продажбата на две пакетчета марихуана. Малко след сделката, купувачите били задържани от служители на ОД МВР – Варна. А няколко дни по-късно било извършено претърсване в дома на продавача В.Г. Там били открити количества марихуана, разпределени в пакетчета, саморъчно свита цигара, дребна сума пари.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу обвиняемия. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет до двадесет хиляди лева.