Прокурор Тихомир Тодоров официално встъпи в длъжност като административен ръководител на Окръжна прокуратура – Разград за втори път след като бе избран отново

8 Април 2022 г.

На церемония в присъствието на колеги, прокурор Тихомир Тодоров официално встъпи в длъжност като административен ръководител на Окръжна прокуратура – Разград за втори път. Съгласно решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 23 март 2022 г., прокурор Тодоров е определен да заеме длъжността „административен ръководител – окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура - Разград”, на база резултатите от провел се конкурс.

Акт за встъпване в длъжност на новоизбрания стар окръжен прокурор на Разград връчи ръководителят на Апелативна прокуратура – Варна Владимир Чавдаров. Той приветства своя колега с избора му за втори път и му пожела да продължава да върви уверено и мъдро по професионалния си път.

Тихомир Косев Тодоров започва своята кариера в Прокуратурата на Р България през януари 1995 година, когато е назначен на длъжност „следовател“ в Окръжната следствена служба в Разград. През май 1997 година става „прокурор“ в Районната прокуратура в града, където остава четири години.

В периода от юни 2001 до края на юли 2010 година заема длъжността „прокурор“ в Разградската окръжна прокуратура. След това е назначен за заместник-окръжен прокурор на структурата. От март 2017 година е неин административен ръководител – окръжен прокурор.

Прокурор Тодоров има над 27 години юридически стаж, преминал изцяло в Прокуратурата на Република България.