Шестима чужденци, нерегламентирано преминали през границата на Република България, са задържани във Варна и в село Цонево през почивните дни

4 Април 2022 г.

Районна прокуратура – Варна ръководи шест бързи производства по чл. 279, ал. 1 от НК във връзка със задържани две групи чужди граждани, преминали без разрешение границата на Република България.

На 2 април 2022 година, в централната част на Варна, са установили трима души – чужденци, от мъжки пол на възраст 25 г., 32 г. и 33г. Според информацията, предоставена от тях, тримата идват от Мароко, и са преминали нелегално границата на Република България на неустановено към момента място.

В същия ден, в село Цонево, са задържани други трима чужденци, които също твърдят, че са мароканци. Възрастта, за която свидетелстват те е 22 г., 25 г. и 28 г. Младите мъже не дават достоверна информация за това къде са преминали българската държавна граница.

Работата по образуваните бързи производства продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура - Варна. Шестимата са привлечени към наказателна отговорност и са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда. Предстои всяко от делата да бъдат насроченo и разгледанo във Варненския и в Провадийския районен съд в най-кратки срокове.