32-годишен мъж от Силистра е привлечен към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на над 23 грама метамфетамин, разпределени на дози

18 Март 2022 г.

32-годишният Р.С. от Силистра е привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура в града за това, че държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – престъпление по 354а, ал.1 във връзка с чл.26 от НК. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

На 17 март 2022 година, на територията на град Силистра е проведена полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с притежанието и разпространението на наркотични вещества. В хода на операцията е задържан е 32-годишният Р.С., за когото се знаело, че продава наркотични вещества. При извършен обиск на мъжа, в него са намерени 2,9 грама марихуана и 0,3 грама метамфетамин.

В хода на операцията е извършено претърсване в дома му, като в складово помещение е намерена пластмасова кутия, съдържаща 53 броя пликчета,съдържащи бяло кристално вещество – метамфетамин с общо тегло 23,1 грама.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Силистра. По-късно днес искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо него ще бъде внесено в съда.