Предаден на съд от Окръжна прокуратура - Варна за държане на наркотици с цел разпространение е осъден на една година и десет месеца „лишаване от свобода“

7 Януари 2022 г.

Предаденият на съд от Окръжна прокуратура - Варна К.Д. ще търпи наказание 1 година и 10 месеца „лишаване от свобода“ в затвор при общ режим на изтърпяване за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително.

В тежест на осъдения са и направените по делото разноски в размер на 922, 50 лева. Наркотичните вещества, иззети при действията по разследването, ще бъдат унищожени. 

39-годишният мъж бил осъждан многократно за различни престъпления. Наказанията обаче не му оказали възпитателно и предупредително въздействие и към 2021 година той не работел и продавал наркотични вещества.

До ефективната присъда за К.Д. се стигна, след като на 28 юни 2021 година той бил задържан от служители на ОД на МВР – Варна непосредствено след като продал наркотично вещество на свой редовен клиент. При последвалото претърсване в дома на подсъдимия били намерени и иззети три различни вида високорискови наркотични вещества: хероин с тегло 0,12 грама, 3,99 грама марихуана и метамфетамин с тегло 9,24 грама.

Одобреното от Варненския окръжен съд споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.