По искане на Окръжна прокуратура - Варна мъжът, обвиняем за убийството на двама свои роднини, е настанен за изследване в психиатрично заведение за срок от 30 дни

14 Декември 2021 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Варна мъжът, обвиняем за убийството на двама свои роднини, е настанен за изследване в психиатрично заведение за срок от 30 дни. След направена съдебно-психиатрична експертиза е установено, че 54-годишният Л.С. има неадекватно и опасно поведение, което предполага психично заболяване. Нуждата от задълбочено медицинско обследване е документирана от наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Варна и искането е внесено за одобрение в съда на 13 декември 2021 година.

За да бъде извършено обстойно изследване, което да даде отговор за вменяемостта на обвиняемия - въпрос е от ключово значение за решаване на делото по същество, Варненският окръжен съд прецени, че Л.С. следва да бъде настанен в отделение по съдебна психиатрия. 

54-годишният мъж беше привлечен към наказателна отговорност за убийството на двама свои роднини – мъж на 49 години и жена на 51 години – престъпление по чл. 116 от НК. Сигнал за извършено тежко криминално престъпление в къща в ж.к. „Виница“ във Варна, подал самият обвиняем в нощта на 9 срещу 10 декември 2021 година.

Работата по доказване и документиране на деянието продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Варна.