Незабавен протест внася Окръжна прокуратура - Варна във връзка с постановена мярка за неотклонение „домашен арест“ за мъж, обвиняем за убийството на двама свои роднини

12 Декември 2021 г.

Незабавен протест внася Окръжна прокуратура – Варна, след като съдът не уважи искането й за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 54-годишния мъж, обвинен в убийството на двама свои роднини. Определено беше Л.С. да остане под „домашен арест“, като той ще бъде контролиран с електронно устройство.

Варненският окръжен съд прецени, че са налични достатъчно доказателства да се направи обосновано подозрение, че мъжът е съпричастен към обвинението, което му е повдигнато. Но поради факта, че Л.С. е с чисто съдебно минало и има постоянен адрес, не уважи искането на държавното обвинение, считайки че той няма да се укрие или да извърши друго престъпление.

54-годишният мъж беше привлечен към наказателна отговорност за убийството на двама свои роднини – мъж на 49 години и жена на 51 години – престъпление по чл. 116 от НК. Законът предвижда за това престъпление наказанието да бъде „лишаване от свобода“ от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Сигнал за извършено тежко криминално престъпление в къща в ж.к. „Виница“ във Варна, подал самият обвиняем в нощта на 9 срещу 10 декември 2021 година.

Работата по доказване и документиране на деянието продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Варна. Л.С. беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за постановяване на мярката за неотклонение.