Мъж, държал с цел разпространение и разпространил наркотични вещества, остава в ареста по искане на Окръжна прокуратура - Варна

1 Ноември 2021 г.

Състав на Окръжен съд – Варна уважи искането на Окръжна прокуратура – Варна за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на 28-годишния С.Г., привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.354а, ал.2, изречение 2, предл. последно, т.4 във връзка с ал.1, изречение 1, предл. 4 и предл.5, алтернатива 1 във връзка с чл.26,ал.1 от НК.

Мъжът е обвиняем за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества и разпространил такива, при условията на опасен рецидив. Той е задържан непосредствено след продажба на наркотични вещества на свой клиент. В дома му са намерени и иззети над 60 грама метамфетамин, над 21 грама марихуана, амфетамин, екстази, както и електронна везна.

Работата по случая продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Варна. С постановление на наблюдаващия прокурор, С.Г. беше задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за налагане на мярка за неотклонение. От днес той е задържан под стража.

Определението на Окръжния съд във Варна подлежи на обжалване пред Апелативен съд.