Съдът остави в ареста 25-годишен мъж, обвинен за държане с цел разпространение на наркотични вещества, по искане на Окръжна прокуратура – Силистра

16 Юни 2021 г.

По искане на Окръжна прокуратура – Силистра съдът наложи най-тежката мярка за процесуална принуда на 25-годишния Г.Г. Мъжът бил привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество без надлежно разрешително – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

При полицейска проверка, извършена на 11 юни 2021 година на улица в Силистра, в Г.Г. са намерени три топчета марихуана и мелничка. Предприети били неотложни действия по претърсване и изземване в дома на задържания мъж. Намерено било допълнително количество суха тревиста маса и две електронни везни. Общото количество иззета марихуана при личния обиск и от дома на обвиняемия било 44,5 грама.

С постановление на наблюдаващ прокурор мъжът бил задържан за срок до 72 часа. А в последствие Окръжният съд в Силистра уважи искането на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Г.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.