Пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 20 000 лева за четири престъпления, едно от които разпространение на наркотици

31 Май 2021 г.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна, състав на Варненския окръжен съд постанови наказание за 40-годишен мъж, привлечен в качеството му на обвиняем за четири престъпления: кражба от леки автомобили, извършена в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив; притежание на високорисково наркотично вещество - метамфетамин, с тегло 2,20 грама, без надлежно разрешително; разпространение на високорискови наркотични вещества – 0,18 грама метамфетамин и управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Подсъдимият прие да изтърпи като общо наказание най - тежкото от наложените му, а именно „лишаване от свобода“ за срок от пет години при първоначален строг режим, и да заплати „глоба“ в размер на 20 000 лева. Към това се присъединява наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от една година. Направените по делото разноски в размер на 608, 21 лева, ще бъдат заплатени от Н.Н.

Мъжът е роден във Варна, добре известен е на органите на реда и в момента търпи наказание в място за лишаване от свобода. На 9 октомври 2020 година той е задържан за кражба от два леки автомобила на обща стойност 2279,80 лева. На същата дата той реализирал и продажбата на 0,18 грама метамфетамин. При задържането на мъжа в него са намерени и иззети 2,20 грама от същото вещество. Установено е, че той е управлявал своя автомобил след употреба на наркотични вещества.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.