Окръжна прокуратура – Търговище е внесла искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда на 35-годишен мъж, обвинен за разпространение на наркотични вещества

19 Март 2021 г.

Окръжна прокуратура – Търговище е внесла в Окръжния съд искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“ на 35-годишния М.Н. Мъжът е бил привлечен като обвиняем от прокуратурата за държане с цел разпространение на наркотични вещества – престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Това не е първа проява на М.Н., същият е осъждан четири пъти за различни престъпления от общ характер, като две от осъжданията му са за държане на високорискови наркотични вещества без съответното разрешително.

35-годишният мъж бил задържан по време на специализирана полицейска операция по линия противодействие на разпространението на наркотици в Търговище. При извършено на 16 март 2021 г., в условията на неотложност, претърсване и изземване в дома на обвиняемия били открити и иззети високорискови наркотични вещества - 54,46 гр. марихуана и 2,95 гр. метамфетамин.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Търговище М.М. е задържан за срок до 72 часа. Внесено е искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои Окръжният съд в града да се произнесе по случая днес.