Окръжната прокуратура в Силистра задържа до 72 часа двама наркоразпространители

13 Май 2020 г.

Окръжната прокуратура в Силистра задържа до 72 часа двама наркоразпространители, установени при проведената вчера специализирана операция срещу наркоразпространението в дунавския град от криминалисти от ОД на МВР. Те са привлечени като обвиняеми по две досъдебни производства за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК.

По време на операцията криминалистите открили при обиск на 30-годишния Георги Г. 4 пакетчета с канабис с тегло 4,5 грама. При извършено претърсване в дома и автомобила му са намерени и иззети 26 пакетчета с марихуана с общо тегло 23, 6 грама, 8,4 грама метафетамини, електронна везна и пари. Намерен бил и бележник, в който Георги записвал имената на клиентите си и сумите, които плащат или му дължат.

Задържан като наркоразпространител по време на специализираната полицейска операция в Силистра срещу наркоразпространението е и 21-годишният  Тони Ст. Той държал с цел разпространение 0,3 грама метамфетамини и 0,6 грама марихуана. Установени са били двама негови клиенти. Тони Ст. е осъждан.

До изтичане на срока на предварителното задържане до 72 часа Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искания в Силистренския окръжен съд за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двамата наркоразпространители.    

Работа по документирането на престъпната дейност на двамата обвиняеми продължава.