Окръжната прокуратура в Шумен задържа до 72 часа 19-годишен обвиняем за умишлено убийство

16 Декември 2019 г.

С постановление на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен е задържан до 72 часа 19-годишният Мартин А. Той е бил привлечен към наказателна отговорност за умишлено убийство – престъпление по член 115 от НК, след като е установен като съпричастен към тежко умишлено деяние само за часове. 

На 14 декември малко след 12 часа бил получен сигнал за конфликт на ул. „Генерал Сколебев“ в Шумен между непознат и други двама младежи на 18 и 19 години. След словесните реплики помежду им последвал и физически сблъсък. Тогава непознатият извадил нож и нанесъл удар в корема на 19-годишното момче, след което избягал.

Пострадалият Марин М. бил отведен на собствен ход от 18-годишния си приятел в Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ –Шумен. По-късно починал.

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен са проведени  процесуално-следствени действия и е бил задържан 19-годишният Мартин. При извършените претърсвания на къща и прилежащи постройки от служители на полицията са намерени няколко ножа, които са били иззети.

И жертвата, и обвиняемият са с чисто съдебно минало. След преценка на събраните доказателства Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане за определяне мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 19-годишния Мартин А.

По-рано днес подробности за умишленото убийство, извършено на 14 декември, дадоха на брифинг в прокуратурата административният ръководител – окръжен прокурор на ОП – Шумен Маргарита Георгиева и директорът на ОД на МВР в Шумен Ялчън Расим.