Опасен рецидивист, обвиняем за държане с цел разпространение и разпространение на марихуана и амфетамини, с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по уважено искане на Окръжната прокуратура във Варна

5 Декември 2019 г.

36-годишният Алдин Д. ще остане за постоянно в ареста, след като състав на Варненския окръжен съд му взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по искане на Окръжната прокуратура във Варна.

Мъжът, който е опасен рецидивист, е обвиняем за държане с цел разпространение и разпространение на амфетамини и марихуана. Престъплението по член 354а, ал. 2 от НК е извършено като продължавано деяние от ноември 2017 до август 2018 г. в условията на опасен рецидив.

 След претърсване в дома му във Варна са намерени електронна везна със следи от бяло вещество, пликчета със зелена тревиста маса, зелени таблетки и други наркотични вещества. След първоначалното му задържане до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна е поискала той да бъде задържан под стража от съда.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на Алдин Д., може да се обжалва пред Апелативния съд.