След уважено от съда искане на Районната прокуратура във Варна обвиняем за дръзка кражба на бижута от варненски мол е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“

22 Ноември 2019 г.

37-годишният Тодор Д. от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, наложена му с определение на Варненския районен съд, с което е уважено искането на Районната прокуратура в града.

Мъжът е обвиняем за извършена на 15 срещу 16 ноември тази година дръзка кражба в един от моловете във Варна, за което е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 195, ал. 1, т. 3 от НК.

На щанд за бижута Тодор разбил охранителната решетка и отнел 198 елемента за гривни от медицинска стомана с 18-каратово златно покритие, 11 други елемента за гривни, 8 сребърни колиета и часовник. Стойността на откраднатото по предварителни данни е 8000 лева.

Обвиняемият е реалибитиран по право, но срещу него се водят две досъдебни производства за престъпления против собствеността, по които е привлечен към наказателна отговорност през 2019 г. Проверявят се и пет случая за негово участие в други кражби.

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.