Наркоразпространител е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ след одобрено от съда искане на Окръжната прокуратура във Варна

16 Октомври 2019 г.

Състав на Варненския окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Севдалин А. 31-годишният мъж бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 14 октомври тази година без надлежно разрешително държал с цел разпространение марихуана и амфетаминопроизводни.

Наркотиците били намерени при претърсване в жилище с прилежащи пристройки, които обитавал обвиняемият. Разследващите са открили и иззели 7 топчета марихуана и 3 пакетчета с амфетаминопроизводни, електронна везна, мелничка, два газови пистолета с боеприпаси и празни полиетиленови пликчета.

До момента по досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, което се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години. 

Определението на Варненския окръжен съд, с който е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на обвиняемия, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.