Уважени са исканията на Окръжната прокуратура във Варна и двамата наркоразпространители, задържани при реализация, са с мярка за неотклонение „Задържане под стража“

19 Септември 2019 г.

Наркоразпространителят Юлиян Т. и основният му дилър на хероин и амфетамини Филип М. с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като днес, 19 септември, състав на Варненския окръжен съд е уважил исканията на Окръжната прокуратура.

Както вчера информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, двамата мъже бяха задържани и привлечени като обвиняеми след реализация на Второ РУ и сектор „Наркотици“ в ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура. Обвинението срещу тях е за държане и разпространение на хероин и амфетамини.

При претърсванията на адреси във Варна и село Партизани, обитавани от 45-годишния Юлиян, известен в тези среди като Еди Арменеца, и от семейството му са намерени 93,65 г хероин и 4,49 г амфетамин. На 28 август той успял да разпространи на свидетелка близо 5 г хероин.  Част от количествата наркотици са намерени заровени между двора на къщата на родителите му и съседски имот.

У основния му дилър Фери, както е познат сред наркозависимите 55-годишният Филип, при реализацията са намерени и иззети около 2 г амфетаминопроизводни и над 1,5 г хероин. В досъдебното производство се съдържат доказателства, които уличават обвиняемия в разпространение на хероин на двама наркозависими. При реализацията са претърсени общо 13 адреса и автомобила и са иззети няколко луксозни коли.

И Юлиян, и Филип са осъждани. Последната присъда на Юлиян е за причинена телесна повреда и грабеж през 2013 г. Излязъл е от затвора предсрочно. Преди това е бил съден за кражби, включително и при условията на опасен рецидив, както и за противозаконно отнемане на автомобил.

Фери е осъждан като участник в организирана престъпна група.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, спрямо двамата обвиняеми, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.