По одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура във Варна извършител на опит за кражба на автомобил получи осъдителна присъда

6 Август 2019 г.

23-годишният Петко А., привлечен като обвиняем по бързо производство за опит за кражба на автомобил, се призна за виновен, сключи споразумение с Районната прокуратура във Варна за наказание 10 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, което бе одобрено днес от състав на Варненския районен съд.

На 3 август тази година Петко влязъл в автомобил „Рено туинго“ с намерението да го открадне. Ключовете били на контакта, но 23-годишният подсъдим не успял да приведе колата в движение. Опитал да я стартира с кабели, но опитите му били дочути от собственика. Извършителят се опитал да се спаси с бягство от местопроизшествието, но бил задържан. Обяснил пред полицаите, че колата му трябвала за превоз на откраднати вещи. 

Районната прокуратура във Варна го привлякла като обвиняем и го задържала за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда.

Определението на съда, с което е било одобрено споразумението за осъдителната присъда на Петко А., е окончателно и влиза в сила веднага.