Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна и съдът е задържал под стража трима мъже, обвиняеми за причиняване на средна телесна повреда на горски стражар

30 Юли 2019 г.

Варненският районен съд уважи искането на Районната прокуратура и със свое определение взе най-тежката мярка за процесуална принуда на трима мъже, обвиняеми за причиняване на средна телесна повреда на горски стражар. Освен за престъпление по член 131, ал. 2, във връзка с член 129 от НК, прокуратурата обвинява тримата и за употреба на сила и заплашване с цел да принудят орган на властта да извърши или да пропусне нещо по служба или свързано с функцията му.

На 26 юли тази година обвиняемите Румен А., Орлин Б. и Васил Х. започнали да удрят горския стражар, като му счупили ръката. Това се случило по време на  изпълнение на задълженията на служители по горите от Държавното ловно стопанство в Шерба, които установили група хора, извършвали незаконна сеч в гората. Отсечените дървета били товарени в автомобили. При появата на горските стражари нарушителите повикали свои близки. Тримата обвиняеми пристигнали на място и  започнали да се разправят със служителите.

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.