Уважено е искането на Окръжната прокуратура в Добрич и извършителят на грабежа на обменното бюро е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“

25 Юли 2019 г.

24-годишният Адриан А. е задържан под стража с определение на Добричкия окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура в града. Както съобщи вчера пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, той е бил привлечен като обвиняем за грабеж в големи размери на служителка в обменно бюро и задържан от прокуратурата за срок до 72 часа до произнасянето на съда по образуваното бързо производство.

Престъплението по член 199, ал. 1, т. 1 от НК е извършено на 24 юли тази година в Каварна. 24-годишният обвиняем причакал служителката в бюрото, която носела две чанти с пари в различна валута на стойност около 55 000 лева. Докато отключвала офиса, жената била напръскана със спрей от маскиран мъж. След това нападателят успял да издърпа двете чанти с пари и направил опит да избяга. Случайни минувачи, станали очевидци на грабежа, заловили извършителя и подали сигнал в полицията.

Адриан е осъждан. Престъплението, за което сега е с повдигнато обвинение и в ареста, е било извършено в изпитателния срок на условното му осъждане за друго деяние.