Осъдителна присъда за мъж, теглил пари от чужда кредитна карта, след одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура във Варна

5 Юли 2019 г.

1 година и 6 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е наказанието на Иван В. след одобрено от съда споразумение с Окръжната прокуратура във Варна. Това се случи, след като подсъдимият призна вината си и се отказа от разглеждане на наказателното дело срещу него по общия ред.

Наказанието на подсъдимия бе наложено за използване на чужда кредитна карта, от която без съгласието на титуляра Иван В. успял да изтегли с четири трансакции сумата от 950 лева, като направил и още два опита да изтегли 400 и 200 лева, които останали недовършени по независещи от дееца причини – продължавано престъпление по член 249, ал. 1 от НК.

На 31 май 2017 г. с кредитната карта на К.П. Иван В. изтеглил първо сумата от 50 лева от банкомат в центъра на Варна. Така за няколко минути успял да се сдобие със сумата от 950 лева.

С одобреното споразумение от Варненския окръжен съд на подсъдимия са наложени и пробационни мерки – задължителни срещи с пробационен служител на срок от 3 години.

Иван В. в момента изтърпява ефективно наказание лишаване от свобода за друго престъпление във варненския затвор.  

Определението по споразумението на Варненския окръжен съд не подлежи на обжалване и е окончателно.