Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна и с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в ареста е обвиняемият за наркооранжерия, от която са иззети над 18 кг марихуана

3 Юли 2019 г.

Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 21-годишния Николай К.,  привлечен като обвиняем за извършване на две престъпления, свързани с наркотични вещества – за държане с цел разпространение на наркотици и за засаждане и отглеждане на марихуана /по член 354а, ал. 1 и по член 354в, ал. 1 от НК/.

След претърсване на обитавания от Николай, съпругата му и малолетното им дете апартамент на 2 юли тази година около 22 часа полицията установила, че домът е превърнат в наркооранжерия. Иззети са над 15 кг зелени растения марихуана и 3 кг суха тревиста маса, готова за продажба, както и съоръжения за производство и отглеждане на конопа, електронна везна, мелничка, лампи.

От проведените действия по разследването е установено, че Николай се е занимавал с отглеждането на марихуаната. Той е с чисто съдебно минало.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.