Районната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за инцидент с куче, причинило телесна повреда на млада жена

7 Юни 2019 г.

Районната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство след инцидент с куче от породата Дого Аржентино, при който е причинена телесна повреда на млада жена.

Инцидентът станал на 5 юни тази година в разградското село Дряновец. Около 9 часа сутринта кучето било оставено без надзор да се разходи из двора, успяло да излезе навън и безпричинно се нахвърлило върху 35-годишна жена, която вървяла по улицата. Успяло да ухапе жената по устната и да я нарани в областта на предмишницата. Пострадалата е била приета за лечение в болнично заведение.

Досъдебното производство се води за престъпление по член 325в, ал. 1 от НК, който ангажира наказателната отговорност на всеки, който не полага достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек. Действията по разследването продължават.