По искане на Районната прокуратура във Варна съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама обвиняеми за кражба на лек автомобил

19 Юни 2018 г.

Искането на Районната прокуратура във Варна да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама обвиняеми е било уважено от състав на Варненския районен съд. 46-годишният М.К. и съучастникът му 43-годишният Х.В. са били привлечени като обвиняеми за извършена кражба на лек автомобил и задържани за срок до 72 часа с постановление на Районната прокуратура.

На 3 срещу 4 юли тази година в град Бяла двамата мъже чрез използване на техническо средство отнели автомобил „Мазда 6“ от владението на собственика й с намерение противозаконно да го присвоят. Престъплението по член 195, ал. 1, т. 3, във връзка с член 20, ал. 2 от НК се наказва с лишаване от свобода от 1 до 10 години.

М.К. е осъждан многократно, а Х.В. е с чисто съдебно минало.

Определението на Варненския районен съд, с който на двамата обвиняеми е била наложена най-тежката мярка за процесуална принуда, а именно задържане под стража, подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.