Уважено е искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняема, държала наркотици с цел разпространение

4 Юни 2018 г.

Искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвинена в държане с цел разпространение на наркотици е било уважено от Варненския окръжен съд. Съдебното заседание е проведено в късния следобед в неделя, 3 юни.

При обиск и претърсване в дома на В.А., която е от село Каменар, служители на Второ РУ на МВР във Варна намерили и иззели около 40 грама амфетаминопроизводни и около 1 грам марихуана. Наркотиците били пакетирани по специфичен начин, готови за разпространение.

По досъдебното производство на Окръжната прокуратура във Варна срещу В.А. е била проведена полицейската операция. Жената е с повдигнато обвинение за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК. Назначена е съдебно-химическа експертиза, която ще установи точното количество и вида на иззетите високорискови наркотични вещества.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е била наложена най-тежката мярка за процесуална принуда на обвиняемата, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.