Окръжна прокуратура – Силистра ръководи разследване за причиняване на смърт по непредпазливост по време на лов на вреден дивеч

22 Август 2024 г.

Окръжна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост по време на лов на вреден дивеч в землището на град Дулово.

Инцидентът е възникнал след полунощ на 22 август 2024 година. Според информацията, събрана до момента, трима мъже излезли да отстрелват вреден дивеч – дейност, за която имали надлежно издадена бележка с разрешение. По време на лова един от мъжете прострелва в областта на торса друг от групата. 24-годишният пострадал е отведен в болнично заведение веднага, но там младият мъж починал. Тримата мъже са роднини.

Случаят е докладван в Окръжна прокуратура – Силистра, като незабавно е започнато разследване за престъпление по чл. 123, ал. 1 от НК. Във връзка със случилото се е задържан 47-годишният Т.А. Предстои той да бъде привлечен към наказателна отговорност и по преценка на наблюдаващия прокурор задържането му да бъде удължено за срок до 72 часа.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. Изясняват се всички факти и обстоятелства около фаталния инцидент.