Мъж от търговищко село, обвиняем за изнудване, е задържан за срок до 72 часа от Районната прокуратура в града

8 Август 2024 г.

Мъж от търговищко село е привлечен към наказателна отговорност за изнудване, извършено в условията на опасен рецидив, от Районната прокуратура в града. К.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, като предстои в съда да бъде внесено искане за задържането му под стража. Той е добре известен на органите на реда и е многократно осъждан за различни престъпления.

Случаят е регистриран на 7 август 2024 година. Служител на куриерска фирма доставил пратка на обвиняемия в село Буйново. След като мъжът заплатил наложения платеж и получил пакета, куриерът напуснал населеното място и продължил изпълнението на своите служебни задължения.

Много скоро след това, докато се придвижвал към следващ адрес, доставчикът получил обаждане с настояване да се върне поради проблем с пратката. Младият мъж се отзовал и се върнал в селото. Там срещнал отново К.М., който агресивно настоявал да му бъдат върнати парите за платената стока, тъй като не бил доволен от нея и не я искал вече. Куриерът му обяснил, че няма нищо общо с търговеца, изпратил пратката, и рекламациите следва да бъдат отправени към него, като отказал да върне парите. Това още повече подразнило 41-годишния обвиняем и след отправени заплахи с убийство и други принудителни действия, младият мъж му предал сумата от 350 лева.

След като куриерът успял да си тръгне, бил подаден сигнал за случилото се. Незабавно по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 214 от НК. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище.