42-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа във връзка със случай на отвличане на мъж от разградско село

11 Юни 2024 г.

42-годишният И.В. от разградското село Топчии е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 142, ал. 2 от НК - отвличане. Мъжът ще остане в ареста за срок до 72 часа. Наблюдаващият случая прокурор от Окръжна прокуратура – Разград ще внесе искане за постоянното му задържане под стража.

Сигнал за противоправното деяние е подаден от потърпевшия на 10 юни 2024 година. Според събраните доказателства по образуваното досъдебно производство, на 1 юни 2024 година двама мъже нахлули в дома на 57-годишен мъж от село Топчии, принудили го да се качи в лек автомобил и го отвели в гориста местност. Там мъжът бил свален от колата, завързан за дърво и спрямо него е упражнено насилие, в което се включил и трети. След това той бил върнат в дома му.

В хода на работата по случая е установена съпричастността на 42-годишния И.В. към престъплението. Той е издирен и задържан. В процес на изясняване е участието на другите двама мъже в случилото се. Разследването продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Разград.