Окръжна прокуратура - Разград привлече в качеството на обвиняеми за държане на капсули с канабис двама младежи, един от тях е задържан за 72 часа

11 Юни 2024 г.

Окръжна прокуратура - Разград привлече в качеството им на обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества двама младежи на 18 и 19 години. Един от тях е известен на органите на реда и прокуратурата, тъй като вече е осъждан за същото престъпление, извършено от него докато все още е бил непълнолетен. К.Р. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на марка за неотклонение. На другия обвиняем – А.Н., е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Във връзка с образувано досъдебно производство и след придобита оперативна информация, 18-годишният А.Н. е задържан от служители на ОДМВР - Разград. В него са открити 20 броя капсули с жълтеникава течност, която при тестване реагира на канабис. В резултат от предприетите процесуални действия са намерени още 180 броя капсули, закопани в гориста местност в землището на село Бели Лом.

В хода на разследването е установено, че К.Р. е осигурявал контакти и пари за закупуването на забранените субстанции, а А.Н. е реализирал самите покупки. Двамата младежи са продавали капсулите на различни лица от град Разград и областта.

Действия по доказване и документиране на извършеното престъпление продължават под надзора на Окръжна прокуратура - Разград. Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.Р.