46-годишен мъж, обвиняем за отглеждане на марихуана и държане на наркотици с цел разпространение, остава в ареста по искане на Окръжна прокуратура - Варна

7 Юни 2024 г.

46-годишният С.Й., обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа и за държане на големи количества забранени субстанции с цел разпространение, остава в ареста след като съдът уважи като основателно искането на Окръжна прокуратура – Варна. До заседанието за определяне на мярката за неотклонение, мъжът беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор.

С.Й. беше задържан на 5 юни 2024 година от служители на ОД на МВР – Варна при реализиране на полицейска операция. В дома на 46-годишния мъж в с. Садово, община Аврен, бе установена високотехнологична оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети бяха 80 броя растения, както и суха тревиста маса с тегло 22 517 грама. Иззети бяха също лампи, вентилатори, климатични системи и други приспособления, спомагащи развитието на незаконната дейност.

Определението на Окръжен съд – Варна подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.