Под надзора на Районна прокуратура – Разград се води разследване за хулиганска проява, изразяваща се в оставяне на хербаризирана змия в обществена сграда

6 Юни 2024 г.

Районна прокуратура - Разград ръководи досъдебно производство по член 325 от НК във връзка със случай на оставена хербаризирана змия в сградата на Общината.

На 5 юни 2024 година е получен сигнал за това, че двама неизвестни мъже са посетили гише за плащане на данъци и такси в Община Разград, като при напускането си са оставили на видно място змия. Това действие е предизвикало силна уплаха в част от общинските служители, които са сигнализирали за случилото се.

Незабавно на място е изпратен разследващ полицай от ОД на МВР в града, случаят е докладван на дежурен прокурор и е образувано досъдебно производство. При огледа е установено, че се касае за хербаризирано змийче. Прегледани са записите от наличните камери за видеонаблюдение и са установени двамата мъже, имащи касателство към оставянето на хербаризираното влечуго – Б.К. на 39 г. и С.К. на 44 г.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Разград, изясняват се всички факти и обстоятелства около него.