Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство във връзка с разкрита оранжерия за отглеждане на канабис в къща в село Садово

5 Юни 2024 г.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Варна се води разследване за отглеждане и държане с цел разпространение на марихуана. Изяснява се съпричастността на 46-годишен мъж към престъпната дейност.

Тази сутрин, от служители на ОД на МВР – Варна, е реализирана полицейска операция. При извършени процесуални действия в дома на 46-годишния мъж с инициали С.Й. в с. Садово, община Аврен, е установена високотехнологична оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 80 броя растения, както и суха тревиста маса – около 20 кг. Иззети са също лампи, вентилатори, климатични системи и други приспособления, спомагащи развитието на незаконната дейност.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна. Предстои анализ на всички доказателства с оглед привличане към наказателна отговорност.