Окръжна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност 37-годишен мъж във връзка с грабеж, придружен с убийството на негов познат в село Зафирово

20 Май 2024 г.

Окръжна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност за грабеж, придружен с убийство по чл. 199, ал. 2, т. 2, във връзка с чл. 198, ал. 1 от НК 37-годишен мъж от село Зафирово. Той е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая е започнало на 19 май 2024 година, след като 52-годишен мъж е намерен на улица в село Зафирово в безпомощно състояние. Пристигналите на място медици, установили, че той е починал. Още при първоначалния оглед станало ясно, че по тялото на мъжа има следи от насилие. Изготвената съдебно-медицинска експертиза потвърдила, че смъртта му е насилствена.

В резултат от предприетите незабавни действия за изясняване на фактите и обстоятелствата около случилото се, е установена съпричастността на 37-годишния П.Е. към тежкото деяние. По време на събиране в обща компания, мъжът противозаконно отнел мобилен телефон и сума пари от по-възрастния си познат, като употребил за това сила, нанасяйки му удари по главата с твърд предмет и причинявайки смъртта му.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. Предстои съдът да разгледа искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.