43-годишен мъж от град Суворово e обвиняем за нанесен побой над жена, при условията на домашно насилие, и е задържан под стража по искане на Районна прокуратура - Варна

21 Март 2024 г.

43-годишен мъж от Суворово, обвиняем за причинени леки телесни повреди на жената, с която съжителства, в условията на домашно насилие, е задържан под стража. Съдът уважи като основателно искането на наблюдаващия случая прокурор от Териториално отделение - Девня на Районна прокуратура – Варна и остави в ареста мъжа, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 131, ал.1, т. 5а, във връзка с чл. 130, ал. 1 от НК. С.Х. е известен на органите на реда, като срещу него има висящо наказателно производство за същото деяние, извършено спрямо същата жена.

На 19 март 2024 година, около 01:15 часа, на ЕЕН 112 постъпва сигнал за жена, станала жертва на домашно насилие. На място е установено, че пострадалата има множество травми по тялото и главата, отведена е незабавно в болнично заведение. В хода на работата по случая станало ясно, че мъжът, с когото жената живее на семейни начала от няколко години, й е нанесъл побой.

С.Х. е привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. От днес мъжът е задържан под стража.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Варна.