Окръжна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на наркотични вещества 18-годишен младеж, вече осъждан за подобно престъпление

21 Март 2024 г.

Окръжна прокуратура – Търговище привлече като обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества 18-годишния Т.Р. Младежът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Той е известен на органите на МВР и прокуратурата и вече е бил осъждан за друго престъпление, отново свързано с наркотични вещества.

Т.Р. е задържан при специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОД на МВР - Търговище. В апартамент в града, обитаван от него, са намерени и иззети опаковки с два вида наркотични вещества и електронна везна. Направените на място полеви тестове показали, че се касае за амфетамин и метамфетамин, чиито точни количества ще станат ясни след изготвяне на назначената експертиза.

Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Търговище. Предстои в съда да бъде внесено искане за задържане под стража на младия мъж.