Под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Силистра тече разследване за държане на наркотични вещества, двама мъже са задържани

1 Февруари 2024 г.

Под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Силистра се води разследване за държане на наркотични вещества без надлежно разрешително. Към наказателна отговорност за престъпления по чл. 354а, ал. 3 от НК предстои да бъдат привлечени двама мъже от града – на 48 години и на 27 години. Те ще останат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за определяне на мерки за неотклонение.

48-годишният мъж е задържан на 31 януари 2024 година. В хода на специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, реализирана от служители на ОД на МВР в Силистра са предприети действия по претърсване и изземване в дома му. Там са намерени 89,75 грама марихуана.

Малко по-рано, в хода на същата операция, е задържан 27-годишен мъж. В него са намерени и иззети 12,80 грама марихуана.

Работата по случаите продължава и към момента под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Силистра. Предстои искания за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ да бъдат внесени за разглеждане в Районния съд.