По разследване за държане на различни наркотични вещества Районна прокуратура - Силистра задържа за срок до 72 часа 34-годишен мъж

22 Януари 2024 г.

По обвинение за държане на различни видове високорискови наркотични вещества 34-годишният И.Д. е привлечен в качеството му на обвиняем. Освен това той е привлечен към наказателна отговорност за управление на МПС след употреба на забранени субстанции. Наблюдаващият случая прокурор от Районна прокуратура – Силистра е удължил срока на задържането му до 72 часа. Предстои в съда да бъде внесено искане за задържането под стража младия мъж.

В късния следобед на 19 януари 2024 година, в хода на специализирана полицейска операция, автомобилът на И.Д. е спрян за проверка от служители на ОД на МВР – Силистра. При извършените проверки станало ясно, че той е седнал зад волана след като е употребил наркотици. Полевият тест отчел положителна проба за марихуана, амфетамин и метамфетамин. При последвалия обиск са намерени и иззети 2,5 грама марихуана и 6,2 грама амфетамин.

В условията на неотложност са предприети действия по претърсване в дома на 34-годишния мъж. Там са намерени и иззети 73,4 грама марихуана, 4 грама амфетамин, 2 броя електронни везни и гриндер.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Силистра.