Млад мъж от Силистра е задържан и обвинен за разпространение на наркотични вещества в продължителен период от време

19 Януари 2024 г.

Окръжна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 29-годишен мъж от града за разпространение на високорискови наркотични вещества при условията на продължавано престъпление. Той е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение, която ще бъде разгледана от съда в рамките на деня.

Обвинението за Х.И. е резултат от продължително разследване, реализирано от служители на ОД на МВР – Силистра под ръководството на Окръжната прокуратура в града. В рамките на работата по случая са извършени множество действия, в резултат на които са събрани доказателства, че 29-годишният мъж се е занимавал с разпространение на наркотични вещества през периода от ноември 2022 г. до януари 2024 година, когато е задържан от органите на МВР.

В хода на разследването са установени петима души, на които Х.И. е разпространил наркотични вещества в общо седем сделки. Касае се преди всичко за разпространение на хероин и метамфетамин. Събраните доказателства показват, че младият мъж е развивал противозаконната си дейност много предпазливо и строго конспиративно.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. Наблюдаващия случая прокурор настоява за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, тъй като ако остане на свобода, той може да продължи да развива незаконната си дейност, както и да се опита да повлияе на хода на воденото досъдебно производство.