21-годишен мъж от Силистра е привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа от Районната прокуратура в града за държане на повече от 100 грама хероин

17 Януари 2024 г.

Районна прокуратура – Силистра привлече към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително 21-годишен мъж от града. А.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, като предстои в съда да бъде внесено искане за задържането под стража. Младият мъж е известен на органите на реда и е осъждан.

При специализирана полицейски операция, реализирана на 16 януари 2024 година, А.А. е проверен от служители на ОД на МВР – Силистра. При обиска, в него са намерени 104 грама хероин и 0,9 грама метамфетамин. Мъжът е задържан.

След анализ на събраните до момента доказателства той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК. Работата по случая продължава и към момента под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Силистра.