Окръжна прокуратура – Търговище привлече като обвиняем и задържа за 72 часа 37-годишен мъж, държал с цел разпространение три вида наркотични вещества

28 Ноември 2023 г.

Окръжна прокуратура – Търговище привлече към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК 37-годишния С.А. Мъжът е обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение без надлежно разрешително.

На 27 ноември 2023 година, служители на ОД на МВР – Търговище извършили проверка в дома на мъжа. Пристигането на полицейските служители на адреса било точно в момент на извършване на сделка със забранени субстанции. При последвалото претърсване, били намерени и иззети 25 грама марихуана, 12,36 грама амфетамин и 56,67 метамфетамин. Намерена била и електронна везна, както и сума пари.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Обвиняемият е криминално проявен и е осъждан многократно за различни престъпления. Той е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане за налагане на най-тежката такава спрямо него, а именно „задържане под стража“.